Solförmörkelse 20 april

Photo by Drew Rae on Pexels.com

Torsdagen den 20 april kl. 10.51 kommer en solförmörkelse äga rum som är en så kallad hybrid eller ringformig solförmörkelse och innebär att månen inte är tillräckligt nära jorden för att förmörka hela solen utan endast en del av den och när månen är i mitten av solen uppstår denna ringformiga förmörkelse. Passa på att ta del av detta sällsynta fenomen och om ni har möjlighet är detta även ett ypperligt tillfälle att meditera och manifestera sina intentioner eller släppa taget om betungande energier. Tänk bara på att skydda ögonen och inte titta direkt på solen.

I övrigt är det bara härligt att våren äntligen kommit, även till den norra delarna i landet och man kan vara ute och njuta av solen och värmen. Hela naturen vaknar till liv, små nya liv kikar fram och världen återföds på nytt i ny skepnad. Tänk på hur föränderligt livet är egentligen, en ständig rörelse. Bara man varit borta från en plats i några månader känns den ny och annorlunda när man återser den, även om inget synligt egentligen förändrats, men oftast är det alltid något. Kanske en blomma som vissnat, en hög med post innanför dörren eller så har fåglar byggt bo på balkongen. Eller så är det en själv som förändrats och som kontinuerligt transformeras och utvecklas och upplever det som tyckts gammalt och invant som nytt och spännande igen.

Jag är densamma som jag alltid har varit, hör man ofta människor säga. Någonstans inom oss vill vi känna att det finns ett konstant själv, ett jag som består, eller bara känslan av att vara trygg i sig själv trots att världen förändras hela tiden. Det kanske också handlar om en rädsla för förändringar som frambringar detta fasthållandet av en solid identitet. Ibland kanske man tänker att om man själv förblir densamma så gör även omvärlden det. Att acceptera varandets föränderlighet kan även det vara en fast punkt i tillvaron. Har inga planer på några större förändringar dock, men omvärlden kanske har?

Önskar er en lyckobringande solförmörkelse

Kram Cleo

Källor:

https://www.timeanddate.com/eclipse/in/@7051307?iso=20230420

https://illvet.se/universum/solsystemet/solformorkelse/sa-uppstar-en-solformorkelse

https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_eclipse_of_April_20,_2023

Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close