Andlighet och ufon

Bild från Pinterest

Enligt Wikipedia är andlighet:

Andlighet menar det immateriellasjälslivetkoncept som utgår från antagandet att människan har en inneboende ande eller psyke. Ande och materia är traditionella motsatsord. Andlighet är förknippat med begrepp som fromhethelighetreligiositetsjälfullhetspiritualitet och mysticism. Andlighet kan både handla om tro och sökande, och just unga människors sökande från 1960-talet och framåt har lett till att många nya trossamfund och sekter sett dagens ljus.[1] Andlighet behöver inte inbegripa tron på något övernaturligt eller transcendent. Även utövande eller beundran av konstmusiklitteratur med mera, liksom de känslor som kärlek eller självförverkligande kan väcka, är immateriella till sin natur och kan ge en översinnlig upplevelse. Meditationdrömresor[förtydliga], inre resor, healingregression, olika former av seanser och sittningar och saker som utmanar människan att tänka större, och som lockar henne att leta inåt i sig själv, brukar betecknas som andlighet, och förknippas starkt med new age-tänkandet. Vissa former av sådan nyandlighet betraktas inom kristenheten som irrläror. Andliga övningar kallade Ignatius av Loyola sin bok som beskrev hur jesuiterna skulle komma i kontakt med Gud. En andlig person skulle då vara en person som lever intensivt i sin religiösa tro.”

Som källa anges endast en:
^
 Svahn, Clas (2007) Sekter och hemliga sällskap i Sverige och världen. Sundbyberg: Bokförlaget Semic.

Detta är lite underligt, att beskrivningen av andlighet på Wikipedia endast har en källa och att det just är Clas Svahn. Jag träffade Svahn en gång i Luleå för länge sedan då vi ( ett gäng vänner) startade UFO Luleå, som en underavdelning till UFO Sverige, som Clas Svahn kanske är mest känd för.

https://www.ufo.se/

Detta binder ihop andlighet och ufon och får en att fundera på om det finns fler gemensamma nämnare mellan dessa kategorier. Det finns det såklart, andlighet och ufon tillhör ofta samma världsbild. Åtminstone från det andliga paradigmet. De som anser sig vara andliga personer, eller ha en andlig strävan har en benägenhet att också tro på ufon och utomjordingar. Däremot behöver de som tror på utomjordingar inte nödvändigtvis ha en andlig världsbild.

Vad tror du? Har du en andlig tro enligt beskrivningen ovan som även innefattar utomjordingar eller är du av en annan uppfattning ? Något att fundera på. 🙂

Kram Cleo

Följ Cleos Tarot på YouTube
Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close