Energivampyrer

The three , kolteckning av Angelina Elander

Ibland dyker det upp personer i våra liv som suger ut all energi från oss och sedan försöker suga ut lite till. En del försöker stjäla vår uppmärksamhet och rikta den mot dem eller ovidkommande saker för att hindra dig att fokusera på det du behöver göra. Andra är manipulativa och kastar skuld på dig för att dölja sina egna tillkortakommanden. De flesta, förutom den som är Oskyldig (se lista nedan) är helt enkelt psykopater, sociopater och narcissister i psykologiska termer och dränerar din energi för sin egen tillfredsställelse, som de får av att ha lyckats sabotera och skapa kaos för någon annan.

Här är en lista på olika typer av energivampyrer och hur de går tillväga

  1. Offerkofta- pratar om problem och vägrar lyssna på förslag till lösningar
  2. Anklagare- anklagar dig för alla sina egna problem
  3. Dramaqueen- är beroende av att skapa kaos och måla upp katastrofer
  4. Seriebabblare- pratar konstant och låter ingen annan komma till tals
  5. Renoveringsobjekt- behöver din hjälp hela tiden gällande allt
  6. Ondskan- hittar dina svaga punkter och attackerar skoningslöst
  7. Oskyldig- ofrivilliga energitjuvar som behöver dig som barn och husdjur

Hur skyddar man sig mot energivampyrer? Var uppmärksam! Spelar det ingen roll vilken smart lösning du än erbjuder på din väns problem och denne bara ser fler problem, sluta erbjuda lösningar. Blir du anklagad för det ena mer osannolika än det andra och du hinner knappt öppna munnen och försvara dig innan nästa anklagelse kommer, och när du väl öppnar munnen blir du tystad av en tsunami av ord? Fjärma dig totalt från individen och skapa en mental distans, visualisera dig själv omgiven av vitt ljus som en skyddande sköld. Blir du indragen i katastrofala kaosartade scenarier baserade på extremt förhastade slutsatser där det inte finns någon väg ut? Behåll lugnet, reagera inte och dras inte med i karusellen. Får du höra att du inte duger i fördolda ordalag och blir utsatt för kränkningar kamouflerade som smicker? ”Det här kanske är för svårt för dig, gullet?” , ” Jag vill bara ditt bästa, raring.” osv. Spring för livet, undvik varje situation där denna person är närvarande.

Det viktiga är att behålla lugnet och inte dras in i den negativa virveln som suger ut din energi och att du undviker personer som uppvisar dessa beteenden. Kankse inte det lättaste alla gånger, och om personen inte går att undvika, var stark och projicera en sköld av ljus runt dig själv. Visualisera denna sköld som reflekterande, att alll negativ energi de projicerar på dig reflekteras tillbaka till dem.

Ibland vi dock alla svaga, så anklaga heller inte dig själv för att inte du inte var stark nog att stå emot när energivampyren tog tillfället i akt. Då är det bra att känna tillit till karma eller finna en mening i lidandet. Emotionell smärta sägs ha en katarsisk effekt. Du blir renad och pånyddfödd, starkare än någonsin. Så egentligen är även energivampyrer lärare och änglar i förklädnad, men vi föredrar ju att uppleva lycka, kärlek och harmoni mest hela tiden. 😉

Källor

https://sv.wikipedia.org/wiki/Katarsis

https://www.aftonbladet.se/halsa/a/ddwgEX/jagas-du-ocksa-av-energivampyrer

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close